top of page
  • Foto van schrijverYaïra

Over woorden gesproken

Woorden zijn de bouwstenen van onze communicatie. We gebruiken ze om te praten, te schrijven en te denken. Maar woorden zijn meer dan alleen middelen om een boodschap over te brengen; ze hebben kracht. De manier waarop we woorden uitspreken, en de woorden die we kiezen, kunnen de manier waarop we denken en ons voelen veranderen.

Het is niet alleen de manier waarop we woorden uitspreken die belangrijk is, maar ook hoe we woorden ontvangen. Ons referentiekader speelt hierbij een belangrijke rol. Dit referentiekader wordt gevormd door alle ervaringen die we in ons leven hebben opgedaan. Het beïnvloedt de manier waarop we denken en voelen over bepaalde onderwerpen. Als we een bepaald woord horen, kunnen we direct een positieve of negatieve reactie hebben op basis van ons referentiekader.


En wanneer we tegen onszelf praten? Het is niet ongebruikelijk dat we onszelf dingen vertellen als "Ik ben niet goed genoeg". Deze woorden hebben invloed op onze emoties en ons zelfbeeld. Het kan ons gevoel van eigenwaarde verminderen en ons in een negatieve spiraal van gedachten en gevoelens brengen. We creëren ons eigen referentiekader met de woorden die we tegen onszelf zeggen, en dit heeft invloed op de manier waarop we de wereld om ons heen zien.


Maar het niet uitspreken van wat we eigenlijk willen zeggen kan ook schadelijk zijn. Dit kan leiden tot spanning in ons lichaam en ons uit balans brengen. Door niet onze waarheid te spreken, blijven we niet dicht bij onszelf. En dat heeft zo z'n gevolgen.


Daarom is het zo belangrijk om bewust te zijn van de woorden die je gebruikt en de gedachten die je hebt. Door hier aandacht aan te geven, kan je letterlijk je leven veranderen. Ze wegen mee in het leven dat we creëren. Door ons te concentreren op positieve woorden en gedachten, kunnen we onze toekomst in positieve zin beïnvloeden. Dit wordt ook wel "manifesteren" genoemd. Als we ons concentreren op wat we willen, in plaats van wat we niet willen, dan kunnen we onze realiteit veranderen.


Ook tijdens de Inner Reconnection retreats is dit een thema waar we mee bezig zullen gaan. Dat kan wat spannend zijn, maar geloof me als ik je vertel dat het de sleutel kan zijn tot de volgende stap in de reis van jouw persoonlijke ontwikkeling.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page